Rulou cu mere

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Mere      fructe
  • 4 linguri      ulei
  • 1 cana      zahar tos
  • 3 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Din doua cani faina, ulei, sare si apa se face un aluat din care se intinde o foaie nu prea subtire. Se unge foaia cu o pasta facuta din margarina si faina (1 cana), se ruleaza ca pentru taitei si se taie 4-5 bucati.

2. Intre timp se prepara umplutura din merele rase si scurse de sucul lasat. Se pun la fiert cu zaharul pana se face o pasta. Se lasa sa se raceasca. Din bucatile de aluat se intind pe rand fasii de 30-40 cm si late de o palma.

3. De-a lungul fasii se pune la mijloc un strat din pasta de mere si se strange parte peste parte ca un rulou. Se taie bucati de 4-5 cm si se aseaza in tava unsa. Se coc la foc potrivit, se pudreaza cu zahar vanilat.


Retete similare