Rulouri

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 4 linguri      ulei
  • 1 linguri      cacao
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 220 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 420 grame      faina
  • 50 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 20 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Bati ouale cu 100g de zahar, adaugi uleiul treptat, 4 linguri de lapte si amoniacul stins. Adaugi 400g de faina treptat si framanti un aluat potrivit.Intinzi apoi o foaie subtire si o tai in fasii lungi si inguste pe care le infasori pe betele de rulouri sau alte bete rotunde din lemn.Le dai la cuptor circa 20 de minute.

2. Preparare crema: amesteci si bati bine galbenusurile cu 100g zahar, 500 ml lapte,praful de budinca, 20g faina, zaharul vanilat si pui la foc batand mereu cu telul pana fierbe si se ingroasa ca o budinca. In crema rece adaugi 50 g margarina Unirea pentru creme, frecata spuma si amesteci usor.

3. Preparare glazura: intr-o cratita mica pui 1 lingura cacao, o lingura de apa si 20g de zahar, cand da sa fiarba pui 20 g margarina Unirea original si amesteci rapid apoi dai cratita deoparte. Pui crema intr-un pos si umpli rulourile, apoi le decorezi cu glazura. Sunt mai bune dupa 1-2 zile.


Retete similare