Rulouri pe bat de creion

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 300 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 500 grame      zahar tos
  • 500 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Mai intai se pregateste un betisor rotund de grosimea unui creion. Se intind doua foi pe masa unsa. Intre ele se pune margarina topita iar pe deasupra se ung iarasi cu margarina. Apoi peste a doua foaie se presara nuca taiata, amestecata cu zahar si coaja de lamaie.

2. Se aseaza betisorul pe marginea foii si se ruleaza. Cand toata foaia este rulata se strange coca cu ambele maini din ambele parti pana se incruciseaza si ramane de marimea potrivita pentru tava. Se scoate betisorul si se procedeaza asa pana la terminarea foilor.

3. Rulourile se aseaza in tava unul langa altul. Se toarna cateva linguri de margarina topita si se coc la cuptor. Cand sunt gata se toarna peste ele sirop si se mai tin la cuptor 10-15 minute.


Retete similare