Rumba

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 2 cana      zahar tos
  • 7 buc      oua
  • 1/2 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul: se bat spuma 7 albusuri, se adauga 1 cana de zahar si se bate pana la dizolvarea zaharului. Se incorporeaza apoi o jumatate de cana cu faina, o jumatate cana cu rahat taiat, o jumatate de cana cu nuca taiata. Se coace blatul intr-o tava bine unsa sau se poate folosi hartie de copt.

2. Crema: se amesteca pe foc 7 galbenusuri cu o cana de zahar. Dupa dizolvarea zaharului se adauga margarina Unirea. Se considera ca e gata dupa ce se obtine o crema omogena si mai consistenta. Atentie! Forma tavii in care se coace blatul trbuie sa fie aceeasi cu forma napolitanei.

3. Aranjament: napolitana-crema-blat-crema-napolitana. Deasupra prajiturii se aseaza ceva greu pentru cateva ore-ca sa se lipeasca bine napolitana de blat, inainte de a taia prajitura. Se taie in forma dorita-patrate mici, dreptunghiuri mici, romburi mici.


Retete similare