Salam de biscuiti cu banane

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Rulade
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 20 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 300 grame      rahat
  • 100 grame      nuca
  • 50 grame      ciocolata
  • 40 grame      cacao
  • 10 grame      zahar vanilat
  • 450 ml      lapte
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Intr-un bol incapator se sfarama biscuitii in bucati potrivit de mari. Se pune la fiert laptele impreuna cu margarina Unirea, iar cand aceasta s-a topit, adaugam 6 cuburi de rahat taiate marunt, ciocolata rupta in bucatele, plicul de zahar vanilat si cacao cernuta. Cand toate ingredientele s-au racit, adaugam esenta de rom si nucile taiate in bucati potrivit de mari.

2. Peste biscuitii sfaramati adaugam sosul caldut si amestecam bine de tot pana cand sosul este absorbit de biscuiti.

3. Pe o folie alimentara punem compozitia in forma de dreptunghi, o aplatizam cu un cutit si asezam pe mijloc o banana sau o jumatate de banana, in functie de cat de mare dorim sa fie salamul. Rulam odata cu folia, formand un rulou, strangem bine la capete si innodam. Dam la rece pste noapte si taiem a doua zi.


Retete similare