Salam de biscuiti

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 400 grame      rahat
  • 350 grame      nuca
  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 200 grame      zahar tos
  • 100 grame      cacao

Mod de preparare

1. Dupa ce ati maruntit nucile si biscuitii si le-ati rasturnat intr-un mare de plastic, trebuie sa puneti margarina la topit in tigaie Ca sa nu se lipeasca intre ele, pe masura ce taiati bucatelele de rahat amestecati-le in castron cu biscuitii si miezul de nuca pisate.Intre timp margarina s-a topit.E momentul sa adaugati in castron cacaoa, stafidele si zaharul si sa amestecati totul bine de tot pentru ca ingedientele sa fie omogen repartizate in amestec.

2. Acum e momentul sa adaugati peste margarina topita cateva linguri de zahar pudra si cacao si sa faceti un sirop. S-ar putea sa fie nevoie sa adaugati si putina apa, depinde de cat de gros va iese. Siropul il turnati peste amestecul din bol si amestecati totul bine de tot.

3. Acum urmeaza partea de modelare a salamului. Dupa ce ati modelat salamul si l-ati infasurat in folia de plastic, indesati bine umplutura sa fie cat mai compacta si leagati bine la capat folia. Lasati la rece cca 3 ore, dupa care se feliaza.


Retete similare