Salam de biscuiti

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 400 grame      rahat
  • 350 grame      nuca
  • 100 grame      cacao
  • 200 grame      zahar tos
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ingredientele necesare: un pachet de margarina Unirea (250 gr), 1/2 kg biscuiti populari; 400 gr. rahat; 350 gr. miez de nuca, 200 gr zahar pudra, 100 gr cacao, 150 grame de stafide.

2. Dupa ce ai maruntelit nucile si biscuitii si le-ai rasturnat intr-un lighenas mare de plastic, trebuie sa pui margarina la topit in tigaie Ca sa nu se lipeasca intre ele, pe masura ce tai bucatelele de rahat amesteca-le in castron cu biscuitii si miezul de nuca pisate.Intre timp margarina s-a topit.E momentul sa adaugi in castron cacaoa, stafidele si zaharul si sa amesteci totul bine de tot pentru ca ingredientele sa fie omogen repartizate in amestec. Acum e momentul sa adaugi peste margarina topita cateva linguri de zahar pudra si cacao si sa faci un sirop. S-ar putea sa fie nevoie sa adaugi si putina apa, depinde de cat de gros iti iese. Siropul il torni peste amestecul din lighenas sau castron si amesteci totul bine de tot.

3. Acum urmeaza partea de modelare a salamului. Dupa ce ai modelat salamul si l-ai infasurat in folia de plastic, indeasa bine umplutura sa fie cat mai compacta si leaga bine la capat folia. Se lasa la rece cca 3 ore , dupa care se feliaza.


Retete similare