Sarlota de ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 80 grame      zahar pudra
  • 125 ml      Frisca
  • 200 grame      ciocolata
  • 100 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 500 ml      lapte
  • 1 linguri      faina
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se inmoaie ciocolata cu putina apa, intr-o cratita pe marginea aragazului. Se adauga margarina, zaharul si galbenusurile. Se freaca totul bine pe marginea aragazului, fara sa fiarba. Se da la o parte si cand crema s-a racit se adauga albusurile batute spuma si la urma frisca batuta.

2. Intre timp pregatim o forma de metal cu pereti drepti. Se aseaza pe fund un rond de hartie alba si de imbraca forma cu piscoturi. Se toarna crema , deasupra se pune un capac de piscoturi si se tine la frigider cateva ore. Se rastoarna, se serveste eventual cu sos de vanilie.

3. Sosul de vanilie se prepara astfel: 1/2 l lapte, 3 galbenusuri, 100 g zahar, o lingurita faina, vanilie Se fierbe laptele, cand clocoteste se adauga vanilia, se acopera si se lasa sa stea astfel 1/4 ora. Se freaca galbenusurile cu zaharul si cu o lingurita faina. Cand crema a devenit spumoasa se toarna incet pestea ea laptele cald, amestecand mereu.Se pune pe foc si se tine pana se ingroasa. Se serveste cald sau rece.


Retete similare