Savarine inimioara

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 80 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 400 ml      Frisca
  • Portocale      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 15 grame      zahar vanilat
  • 400 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 180 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Ingrediente blat savarine: 150 g margarina Unirea Original, 2 oua, 150 g zahar, 180 g faina, 60 g fulgi de migdale, 1 zahar vanilat, 1 praf de copt, esenta de migdale. Margarina moale se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat, esenta de migdale pana acesta incepe sa se topeasca,apoi se incorporeaza ouale pe rand. Migdalele maruntite se incorporeaza si ele,apoi faina amestecata cu praful de copt. Aluatul obtinut se toarna in forme de inima si de dau la copt pentru aproximativ 30-35 minute.

2. Pentru sirop folosim: 250 g zahar, esenta vanilie, 350 ml apa . Se pune apa la fiert , adaugam zaharul iar la sfarsit esenta si omogenizam bine. Pentru decor folosim: 400 ml frisca lichida, esenta de vanilie, fructe (kiwi, portocale,struguri,ananas), 1 zahar vanilat. Frisca se amesteca cu esenta de vanilie , zaharul vanilat si adaugam fructele.

3. Dupa ce s-au copt, lasam savarinele la racit apoi le taiem in doua. Insiropam fiecare parte din savarina. Umplem savarinele cu frisca, iar deasupra le decoram cu frisca si fructe.


Retete similare