Savarine suedeze

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Briose
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 1 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 200 ml      Frisca
  • 50 grame      gem
  • 5 ml      ulei
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 300 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 125 grame      faina
  • 75 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se mixeaza albusurile bezea si se lasa deoparte. Se mixeaza apoi galbenusurile cu 100 g zahar pana devin ca o crema, apoi se adauga margarina taiata felii si se mixeaza in continuare, dupa care se adauga coaja de portocala si de lamaie, faina, sarea, praful de copt, esenta de vanilie si stafidele. Aluatul iese destul de vartos pana aici. La urma se adauga cu grija, de sus in jos, albusurile spuma. Rezultat un aluat moale, ca de pandispan. Se ung 9 forme de briose cu putin ulei apoi se toarna aluatul cam pe 2/3 din inaltime. Se da la cuptorul incalzit aproximativ 20 de minute la 170 de grade. Se face testul cu scobitoarea si cand sunt gata se scot din forme si se lasa sa se racoreasca pe un fund din lemn.

2. Cand sunt reci, se ung pe deasupra cu putin gem de caise sau de capsuni, li se taie partial capacelul uns cu gem, apoi se insiropeaza cu un sirop facut din 200 ml apa, 200 g zahar si o lingurita de esenta de rom.

3. Se umplu capacele cu frisca si se pot servi.


Retete similare