Scoarta de copac

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • 1 cana      nuca
  • 1 cana      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se amesteca margarina cu 400 g faina pana se incorporeaza. Se adauga smantana, oul si drojdia dizolvata in putina apa si se amesteca pana se omogenizeaza. Daca este cazul se mai pune si restul de faina. Se lasa coca sa se odihneasca 20 de minute.

2. Nucile se dau prin masina de biscuiti. Se rupe o bucata de coca si se intinde o foaie de o grosime de aproximativ 2 milimetrii. Se taie cu cutitul ondulat in fasii lungi de 5-7 cm si late de 2 cm. Se presara nuca si zahar tos apoi se preseaza cu facaletul, in coca, nucile si zaharul.

3. Se pun betigasele pe conserve si se dau la cuptorul preincalzit, la foc mediu circa 20 de minute. Se scot cand sunt frumos rumenite.


Retete similare