Semiluna

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 200 grame      nuca
  • Lamai      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 400 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 350 grame      faina
  • 180 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Foaia: 180 g margarina Unirea, 200 g zahar, 1 ou, 1 pachet praf de copt, 350 g faina, o lamaie. Se freaca margarina cu zaharul, apoi se adauga oul, praful de copt stins cu zeama de lamaie si faina pe rand. Se face un aluat care se intinde cu mana in tava (tava tapetata cu faina) deasupra se unge cu putin gem.

2. Crema: 4 oua, 200 g zahar, 200 g nuca, o esenta de rom. Cele 4 galbenusuri se freaca cu 200 g zahar, apoi se adauga nuca si esenta de rom.

3. Se coace, apoi se scoate din cuptor si se lasa 5 minute sa se raceasca. Se taie cu paharul in forma de semiluna si se dau prin zahar pudra.


Retete similare