Semilune

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 300 grame      zahar pudra
  • 1 cana      nuca
  • Lamai      fructe
  • 100 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 cana      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 1 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca margarina cu zaharul foarte bine fara sa ramana cristale vizibile. Se adauga galbenusurile pe rand, faina intermitent cu galbenusurile, apoi faina la sfarsit praful de copt stins si lamaia. Cele 5 albusuri ramase batute spuma si se incorporeaza in compozitie.

2. In tava se pune hartie de copt. Se toarna compozitia deasupra, se pune 1-2 linguri de zahar. Se imprastie peste compozitia turnata in tava si tot deasupra se pune o cana de nuca rasa. Dupa ce s-a copt ea se taie cu un pahar sau cana cu marginea mai ascutita. Se taie in forma de semiluna, ori se pune zahar si nuca ori se pune o glazura deasupra.

3. Glazura ingrediente 1 pachet margarina pentru creme, 300 g zahar pudra, 100 g cacao 3 linguri lapte praf. Se fierbe pe foc intr-un clocot margarina si zaharul. Se raceste putin si se adauga cacao si laptele praf se amesteca si se rastoarna peste compozitie.


Retete similare