Snikers

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 400 grame      nuca
  • 1 pachet      praf de copt
  • 500 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 120 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 5 albuse se bat cu 200g zahar, 3 linguri faina; 200g nuca macinata; 1 praf de copt. Intr-o tava se pune o foaie de napolitana peste care se toarna compozitia si se baga la cuptor.

2. Crema: 200g zahar se pun intr-o cratita si se caramelizaeaza, apoi se adauga 200g nuca taiata si prajita si 250g margarina. Dupa ce s-a dizolvat margarina se pun cele 5 galbenusuri frecate cu 100g zahar si 3 linguri faina. Se fierbe pana se ingroasa.

3. Peste blat se pune ciocolata alba topita cu 5 linguri ulei, apoi crema imediat ce se ia de pe foc se intinde repede ca sa nu se intareasca. Peste se pune ciocolata neagra topita cu 5 linguri de ulei.


Retete similare