Spic cu branza

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Placinte
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 4 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • scortisoara      condimente
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 5 buc      oua
  • 2 linguri      gris
  • 200 ml      lapte
  • 500 grame      faina
  • 70 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Preparare aluat: Din ingrediente iei 1 lingura de faina, 2 linguri de lapte,1 lingura de zahar, drojdia si amesteci bine apoi lasi maiaua la crescut. Pui faina intr-un vas, faci o gaura la mijloc in care pui 1ou batut cu 100g zahar si sarea, maiaua crescuta si laptele caldut. Incepi sa framanti aluatul in timp ce adaugi cate putin margarina topita si racita .Framanti bine aluatul apoi il lasi la crescut 1 ora.

2. Preparare crema: Bati 3 oua cu 100g zahar si zaharul vanilat, adaugi branza, stafidele inmuiate in esenta de rom, grisul si scortisoara. Amesteci totul bine.

3. Preparare spic: Imparti aluatul in 2. Iei o bucata de aluat si o intinzi in forma de dreptunghi, lunga cat lungimea tavii in care vrei sa coci spicul si mai ingusta, pe mijlocul foii pui jumatate din crema de branza dintr-un capat in altul, crestezi oblic foia pe margini in fasii late de 2 cm apoi le impletesti deasupra cremei de branza in forma de spic. La fel procedezi si cu cealalta bucata de aluat si astfel obtii 2 spicuri pe care le ungi cu 1 ou batut si le dai la cuptorul preincalzit intr-o tava unsa cu ulei circa 20 de minute.Cand le scoti din cuptor le ungi cu putin ulei si le acoperi.Pofta buna!


Retete similare