Splendoare cu kiwi, portocale si alte surprize

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 150 grame      nuca
  • Portocale      fructe
  • 50 grame      ciocolata
  • 10 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 340 grame      zahar tos
  • 200 grame      margarina Unirea Original
  • 150 grame      faina
  • 9      oua

Mod de preparare

1. Blatul Se iau 5 ouă și se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat spumă cu mixerul. Separat, se mixează gălbenușurile cu 120 g de zahăr și se adăugă treptat 10 linguri de apă. Se pun apoi praful de copt, 50 g nuci pisate și toată făina pusă alternativ cu albușurile spumă (1 lingură de făină, 2 linguri de albuș). Compoziția se pune într-o tavă unsă și tapetată cu făină, la foc mediu, aproximativ 20 de minute. Dupa ce este gata blatul se lasă să se răcească, apoi se taie în 2 părți egale.

2. Crema Se mixează 4 ouă întregi cu zahărul. Se adaugă 10 g de cacao și se fierbe la bain-marie, amestecând pană când se îngroașă. Se lasă să se răcească. După ce s-a răcit, se mixează crema, împreună cu margarina Unirea, după care se adaugă 100 g de nuci pisate.

3. Sirop Se prepară un sirop din 100 g zahăr și 10 linguri de apă. Siropul se fierbe la foc mic, până când se topește zahărul, și se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se însiropeză blatul. După ce s-a însiropat tortul, se pune crema pe fiecare parte, apoi se ornează cu frișcă, ciocolată rasă, bomboane pentru ornat tort, kiwi, ,portocale și coajă de portocale.


Retete similare