Splendoare cu kiwi si portocale

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 150 grame      nuca
  • Portocale      fructe
  • 50 grame      ciocolata
  • 10 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 340 grame      zahar tos
  • 9 buc      oua
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul: Luati 5 ouă și le separati albușurile de gălbenușuri. Albușurile le bateti spumă cu mixerul. Separat, mixati gălbenușurile cu 120g de zahăr și adăugati treptat 10 linguri de apă. Puneti apoi praful de copt, 50g nuci pisate și toată făina pusă alternativ cu albușurile spumă (1 lingură de făină, 2 linguri de albuș). Puneti compozitia Intr-o tavă unsă și tapetată cu făină, la foc mediu, aproximativ 20 de minute. Dupa ce este gata blatul il lasati să se răcească, apoi il taiati in 2 părti egale.

2. Crema: Mixati 4 ouă intregi cu zahărul. Adaugati 10g de cacao și fierbeti la bain-marie, amestecand pană cand se ingroașă. O lasati să se răcească. După ce s-a răcit, mixati crema, impreună cu margarina Unirea, după care adaugati 100g de nuci pisate.

3. Sirop: Preparati un sirop din 100g zahăr și 10 linguri de apă. Fierbeti siropul la foc mic, pană cand se topește zahărul, și il lasati la răcit. După ce s-a răcit, insiropati blatul. După ce ati insiropat tortul, puneti crema pe fiecare parte, apoi ornati cu frișcă, ciocolată rasă, bomboane pentru ornat tort, kiwi, portocale și coajă de portocale.


Retete similare