Stele de iarna din turta dulce

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 20 min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • 100 grame      amidon
  • 40 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 8 grame      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 400 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Amestecati margarina cu zaharul, mierea, zaharul vanilat si laptele, intr-un vas pe bain-marie pana cand se dizolva zaharul si se lasa la racit. In compozitia aproape racita se adauga esenta de migdale si scortisoara. Se adauga treptat faina amestecata cu amidonul, cacao si praful de copt.

2. Se framanta foarte bine, se infasoara in folie si se tine o ora la frigider. Pe o planseta se intinde aluatul subtire si se decupeaza stelute cu ajutorul unei forme. Se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pentru 15-20 minute. Se lasa la racit.

3. Se prepara glazura, se pune intr-un sprit si se orneaza stelutele.


Retete similare