Stele de iarna din turta dulce

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 20 min

Ingrediente

  • 100 grame      amidon
  • 40 grame      cacao
  • scortisoara      condimente
  • 400 grame      faina
  • 125 grame      margarina Unirea Original
  • 1 pachet      praf de copt
  • 200 grame      zahar tos
  • 8 grame      zahar vanilat

Mod de preparare

1. Amestecati margarina cu zaharul, mierea, zaharul vanilat si laptele, intr-un vas pe bain-marie pana cand se dizolva zaharul si lasati la racit. In compozitia aproape racita adaugati esenta de migdale si scortisoara.Adaugati treptat faina amestecata cu amidonul, cacao si praful de copt.

2. Framantati foarte bine, infasurati in folie si tineti o ora la frigider. Pe o planseta intindeti aluatul subtire si decupati stelute cu ajutorul unei forme. Puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si bagati-le la cuptor pentru 15-20 minute. Lasati-le la racit.

3. Separati glazura, puneti-o intr-un sprit si ornati stelutele.


Retete similare