Stelute de ciocolata cu crema

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • 250 ml      Frisca
  • 60 grame      amidon
  • 60 grame      cacao
  • 1 grame      zahar vanilat
  • 280 grame      zahar tos
  • 10 buc      oua
  • 80 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme

Mod de preparare

1. Blat: 6 oua, 180 g zahar, 1 plic zahar vanilat, 80 g faina, 60 g amodon, 60 g cacao. Se amesteca galbenusurile, 90 g zahar si un plic zahar vanilat. Separat se bat 6 albusuri cu resutl de zahar (90 g), apoi se toarna spuma obtinuta peste galbenusuri. Faina se amesteca cu amidonul si cu cacaua iar apoi se incorporeaza amestecand peste compozitia de oua. Aluatul obtinut se toarna in forma si se coace in cuptorul incins aproximativ 25-30 de minute, dupa ce s-a racit se taie in bucati in forma de stea.

2. Crema: 250 ml frisca, 1 baton vanilie, 4 albusuri, 100 g zahar, 250 g margarina Unirea pentru creme, 3 linguri ness, 2 linguri rom. Se amesteca frisca cu batonul de vanilie maruntit si vasul se aseaza pe baia de aburi. Se pune zaharul, albusurile, se adauga si margarina amestecand timp de 10 minute. Crema de margarina se ia de pe foc, se incorporeaza cafeaua solubila si romul, se amesteca continuu pana ce capata consistenta.

3. Asamblare: Se pune un strat de blat (steluta), se unge cu crema si se pune al doilea blat. Deasupra se presara zahar pudra si ciocolata rasa.


Retete similare