Stelute glazurate cu ciocolata

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • 10 ml      ulei
  • 150 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Freci margarina Unirea spuma cu zaharul si aromele, adaugi pe rand ouale, apoi faina cernuta, impreuna cu praful de copt. Framanti un aluat pe care il inveliti in folie de plastic si il dati la frigider pentru cateva ore.

2. Pe planseta presarata cu faina, intinzi aluatul in strat de 4-5 mm si tai stelute (sau alte forme), cu forma trecuta de fiecare data prin faina. Aprinzi focul la cuptor.

3. Asezi biscuitii in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si ii coci la foc mijlociu 10-15 minute. Topesti ciocolata la bain-marie impreuna cu uleiul. Glazurezi stelutele cu ciocolata topita presarand alune sau nuci tocate.


Retete similare