Stelute glazurate

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Fursecuri, cornulete
Dificultate
Timp 120 min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • 1 linguri      ulei
  • 150 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca margarina spuma cu zahar si arome, adaugam pe rand ouale, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt. Se framanta un aluat pe care il invelim in folie de plastic si il dam la frigider pentru cateva ore.

2. Pe o planseta presarata cu faina intinde aluatul in strat de 4-5 cm si tai stelute (sau alta forma metalica) cu forma trecuta de fiecare data prin faina. Se incinge cuptorul. Asezam biscuitii in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina si ii coci la foc mijlociu timp de 10-15 minute.

3. Se topeste la bain marie ciocolata impreuna cu uleiul. Se glazureaza stelutele cu ciocolata topita si se decoreaza cu bomboanele argintii, alune sau nuci tocate marunt.


Retete similare