Strudel cu mere

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Rulade
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • Mere      fructe
  • 1 buc      oua
  • 500 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se face o coca potrivit de tare din ½ pachet margarina, 200g smantana, 1 ou, sare si faina cat cuprinde (aproximativ 500g). Margarina ramasa (1/2 pachet) se freaca cu 1 ½ lingura de faina pana se obtine o pasta. Pe o planseta de lucru, se intinde coca peste care se aplica cu cutitul crema din margarina si faina.Se ruleaza si se taie in 8 parti egale.Se strange la capete ca la coltunasi si se da la rece timp de 4-6 ore. Din fiecare bucatica de coca se intinde o foaie foarte, foarte subtire, peste care se aseaza merele date pe date pe razatoare, undite cu putina margarina, zahar dupa gust(3-4 linguri) si scortisoara.

2. Foaia se intinde cat lungimea tavii de aragaz si latimea cat e posibil.Merele se aseaza pe lungimea foii, dar nu pe toata suprafata ci numai pe o parte. Se ruleaza si se aseaza in tava unsa cu margarina. Nu se ung cu ou. Se tin la cuptor pana capata o culoare usor aurie(cca 45 min). Nu se rumenesc tare.

3. Se aseaza cate patru in tava, avand grija sa nu le lipesc una de alta. Lasati spatiu suficient sa se coaca bine. Cand se scot din cuptor se pudreaza cu zahar vanilat si se taie in 5 parti egale. Din aceasta reteta rezulta 40 de bucati. Pregatirea merelor: Merele se curata, se dau pe razatoare, se amesteca cu 3-4 linguri de zahar cu scortisoara si se pun la undit cu putina margarina. Se invarte mereu sa nu se prinda merele de cratita. Pofta buna!


Retete similare