Strudele cu mere

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • Mere      fructe
  • 400 grame      zahar tos
  • 500 grame      faina
  • 500 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. 500 g margarina, 500 g faina alba, 2 g sare, zeama de la un sfert de lamaie. Toate se amesteca si se pun la rece. Separat se pune 300 g faina alba cu sare. Se pune apa cat cuprinde, cat sa se lege bine, jos se pune foaia rezultata din primul amestec si deasupra se pune foaia rezultata din al doilea amestec. Se pliaza si se intinde de aproximatix 4 ori pana cand va rezulta un foietaj.

2. Se rad merele (1kg), se calesc, se pune zahar (400g ), se adauga scortisoara ,zahar vanilant si esenta de rom. Se calesc cateva minute.

3. Se intinde foaia , se pune amestecul de mere, se ruleaza, se taie si se pun la cuptor pana devin aurii si apoi se pudreaza cu zahar pudra.


Retete similare