Sweet bread

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • 50 grame      zahar vanilat
  • 200 grame      zahar tos
  • 3      oua
  • 200 ml      lapte
  • 800 grame      faina
  • 50 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Margarina Unirea trebuie sa stea putin la temperatura camerei ca sa fie moale cand lucram cu ea.O amestecam cu o parte din faina si facem mici farmite. Apoi adaugam peste ele si restul ingredientelor pentru blat: 3 galbenusuri , 200 ml lapte in care se dizolva bicarbonaul de amoniu, 200 de g de zahar, 2-3 lingurite scortisoara si se amesteca bine. Se adauga si restul de faina pana la 800 g.

2. Se prepara un sirop din 200 g zahar caramelizat peste care adaugam 100 ml apa calduta in care am picurat si o jumatate de esenta de rom. Cand este rece, se adauga si acest sirop si se omogenizeaza cu restul compozitiei. Se framanta biner cu mana , trebuie sa obtinem un aluat lipicios dar usor de lucrat.

3. Aluatul obtinut se rupe un 2 batoane si se inveleste in folie alimentara , apoi se da la rece cateva ore. Apoi se intinde cu sucitoarul, se decupeaza forme si se coc pe tava cu hartie de copt la foc mic cam 5 minute fiecare tava. Apoi cand sunt reci le decorma cu galzura obtinuta din albusurile batute spuma in care am adaugam zaharul pudra si zaharul vanilat. Decoram cu bombonici colorate si creion de zahar rosu.


Retete similare