Tarta cu branza si ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 175 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se bate margarina cu zaharul apoi se adauga coaja rasa si zeama de la o lamaie. Se adauga grisul, budinca de vanilie si esenta apoi se incorporeaza si crema de branza si se bate cu mixerul pana se omogenizeaza.

2. Se ia o treime din compozitie si se amesteca cu cacao, cu pliculetele de ness si cu ciocolata topita la bain marie. Se pastreaza doua linguri din aceasta compozitie Apoi se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt. Eu nu am avut forma asa ca am folosit o cratita obisnuita. Fiindca in revista scria diametrul 26 am facut si eu intocmai insa mi-as fi dorit-o putin mai inalta asa ca va sfatuiesc sa folositi o forma putin mai mica. Se aseaza deasupra compozitia de branza si se niveleaza uniform.

3. Cele doua linguri de compozitie se pun intr-o punga care se inteapa la un capat si se traseaza dare pe intreaga suprafata. Cu ajutorul unei furculite pe care o plimbam neuniform, usor pe toata suprafata dam aspectul de marmorare. Se coace la cuptorul preincalzit la foc mediu aproximativ 60 minute. Dupa 30 minute se acopera deasupra cu folie de aluminiu ca sa nu se rumeneasca prea tare si sa se strice efectul de marmorare. Se lasa sa se raceasca apoi se taie.


Retete similare