Tarta cu branza si gem

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 50 min

Ingrediente

  • 100 grame      gem
  • 1 pachet      praf de copt
  • 3 pliculet      zahar vanilat
  • 150 grame      zahar tos
  • 3 buc      oua
  • 1 ceasca      lapte
  • 400 grame      faina
  • 180 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Într-un vas se pun făina,praful de copt, 100 g zahăr,două ouă şi margarina unirea tăiat în bucăţi.Se amestecă şi se adaugă puţin lapte cât să se obţină un aluat mai moale,care se lasă la rece 20 de minute. Cu mixerul se fărmânţează cât se poate de bine brânza,se adaugă zahăr,zahărul vaniliat şi lapte cât să devinâ o pastă nu foarte moale. La sfârşit se adaugă gemul şi se amestecă din nou foarte bine ca să se omogenizeze totul.

2. Din aluat se opreşte o parte,iar restul de trei părţi se întinde într-o foaie de maximum 1 cm grosime,care se pune în tava de tartă. Se fasonează astfel încât să nu depâşească marginile tăvii. Se opreşte o parte din cantitatea de bânză, iar restul se aşează peste aluat.

3. Din partea de aluat oprită se formează cilindri care se aşează deasupra tartei.Se unge tarta cu oul bătut şi se dă la copt la foc mediu pentru 20 de minute. După ce s-a copt şi răcit,se garniseşte tarta cu crema oprită şi pusă într-o seringă de ornat.Se presară cu zahăr şi se decorează cu frunze de menă.


Retete similare