Tarta cu branza si zmeura

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 100 min

Ingrediente

  • 2 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 5 pliculet      zahar vanilat
  • 300 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 400 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Pentru aluat: se amesteca 4 linguri de zahar tos cu 2 oua si Unirea Original topita si se adauga faina cat cuprinde. Crema de branza: se face din 1 kg. branza dulce de vaci, 250 gr. zahar tos, 1-2 fiola de esenta de vanilie, zaharul vanilat, 4 oua. se amesteca pana se topeste zaharul.

2. Se intinde aluatul si se aseaza intr-o tava cu peretele detasabil. Se toarna crema de branza si apoi se indoaie marginea de la aluat peste crema (aproximativ 1 cm.). Se scufunda in crema de branza, zmeura sau stafide, dupa preferinte.

3. Se lasa la cuptorul incins in prealabil aproximativ 80-90 minute. Pofta buna!


Retete similare