Tarta cu capsuni

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 25 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • Lamai      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 10 grame      zahar vanilat
  • 500 grame      zahar tos
  • 6 buc      oua
  • 350 ml      lapte
  • 250 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul: se pune la foc mic, intr-o cratita smaltuita 100 ml lapte, 250 gr zahar, coaja de portocala. Dupa ce se topeste zaharul se adauga 250 gr margarina Unirea, 6 galbenusuri, apoi faina combinata cu praful de copt. In final se adauga albusurile batute spuma. Se poate pune si 100 gr miez de numa, pisat. Se unge o tava de tarta sau de tort, se tapeteaza cu faina si se toarna compozitia. Se baga in cuptorul incins la foc potrivit. Se incearca cu paiul. Cand este gata se rastoarna pe o farfurie intinsa si se lasa la racit.

2. Crema: se fierbe 250 ml lapte, 250 gr zahar, 2 linguri faina. Se face ca o ciulama. Se da cratita de-oparte de pe foc si adaugam 250 gr margarina Unirea pentru prajituri. La final punem 5 linguri cacao si amestecam pana devine omogena, compozitia. Se lasa la rece.

3. Blatul se insiropeaza cu sirop facut din: 100 ml apa rece, 50 gr zahar si esenta de rom. Se lasa sa se raceasca apoi se toarna pe blat. Adaugam crema si fructele.


Retete similare