Tarta cu cirese si frisca

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 100 ml      Frisca
  • Cirese      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 250 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 250 grame      margarina Unirea Original
  • 200 grame      faina

Mod de preparare

1. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare.Galbenusurile se amesteca (cu mixerul )cu margarina Unirea, zaharul si apoi se adauga treptat laptele, esenta si coaja de lamaie .Faina se amesteca cu praful de copt. In compozitia de galbenusuri se adauga faina si albusurile, amestecandu-se incet de jos in sus cu o lingura. Se toarna blatul intr-o tava unsa cu margarina si preasarata cu faina si se da la copt 15 minute la foc potrivit.

2. Ciresele se decongeleaza, se lasa la scurs o ora, apoi se aseaza peste blatul copt pe jumatate si se lasa inca 20 de minute sa se coaca bine.

3. Se orneaza tarta cu frisca batuta dupa ce s-a racit bine.


Retete similare