Tarta cu crema de vanilie

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 75 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blatul: bateti albusurile spuma tare cu putina sare. Galbenusurile trebuie frecate bine cu zaharul, apoi adaugati margarina (aceasta se topeste, iar cand s-a racorit bine, se adauga in compozitie), apa, dupa care faina si praful de copt. Albusurile puneti-le peste galbenusuri si amestecati usor cu o paleta sau o lingura de lemn pana se omogenizeaza compozitia. Uneti o tava speciala de tarta (diametrul:28 cm) cu margarina sau ulei si tapati cu putina faina, se turnati compozitia in ea si puneti-o in cuptorul incalzit in prealabil. Se tine 25-30 minute (se face testul cu scobitoarea).

2. Crema de vanilie: intr-un vas puneti la foc mic 125ml lapte, separat, intr-un castron, amestecati ingedientele uscate (faina, zahar), apoi adaugati restul de lapte, 125ml, putin cate putin si amestecati cu gija pentru a se preveni formarea cocoloaselor, dupa care puneti amestecul peste laptele de pe foc si tineti pana incepe sa se inchege, amestecati continuu. Cand e aproape gata, adaugati zaharul vanilat, fiola de esenta de vanilie, galbenusurile si amestecati bine, mai lasati putin pe foc. Cand e gata dati jos de pe foc, mai lasati 3-4 minute, apoi adaugati margarina, amestecati bine sa se topeasca. Ca sa nu se formeze crusta, puneti direct pe crema o folie de plastic si lasati-o sa se raceasca.

3. Cand s-au racit foarte bine blatul si crema, urmeaza sa asamblati tarta: insiropati blatul cu cateva linguri de sirop (daca doriti sa nu fie uscat; eu am insiropat-o cu putina zeama de compot), puneti crema in adancitura blatului, puneti fructele, iar deasupra turnati putin Tort Gelee (se prepara conform instructiunilor de pe plic; eu, pentru tarta, am folosit mai putin de 1/2 pliculet). Fructe- eu am pus kiwi, portocala si boabe de struguri din compot (fructele din compot se pun in prealabil la scurs intr-o sita).


Retete similare