Tarta cu dulceata de visine si nuca

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 20 min

Ingrediente

  • nucsoara      condimente
  • 250 grame      gem
  • 200 grame      nuca
  • 10 grame      cacao
  • 200 grame      faina
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Freaca mierea cu zaharul si margarina moale. Adauga nucile -100g si faina proaspat cernuta si amestecata cu praful de cacao si nucsoara. Framanta toate aceste ingrediente. Acopera aluatul si lasa-l sa se odihneasca aproximativ o ora.

2. Intinde din trei sferturi de aluat o foaie si asaz-o intr-o forma de tarta neunsa. Presara restul de nuca macinata, apoi toarna dulceata de visine.

3. Intinde si aluatul ramas si decupeaza forme de visine si frunzulite cu care ornezi tarta. Coace la cuptor, la foc potrivit, 40-45 de minute.


Retete similare