Tarta cu mac

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 150 grame      zahar pudra
  • 1 lingurite      praf de copt
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 1 buc      oua
  • 300 ml      lapte
  • 375 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se pune la fiert laptele, se adauga macul macinat, 50g zahar si zaharul vanilat- se amesteca bine toate ingredientele, se da in clocot si se lasa sa se raceasca.

2. Se amesteca faina, margarina Unirea, restul zaharului, oul, praful de copt si coaja de lamaie, pana cand se obtine un aluat consistent. Se lasa la rece pentru 30 de minute.

3. Se intinde 1/3 din aluat intr-o forma de tarta cu diametrul de cca 26 cm, unsa si tapetata cu faina. Alta 1/3 din aluat se ruleaza si se aseaza pe marginile formei. Se inteapa aluatul cu furculita si se da 10-15 minute la cuptorpana prinde putina culoare.Se adauga praful de budinca si migdalele in compozitia de mac si se amesteca bine. Se rastoarna umplutura pe aluat. Ultima bucata de aluat ramasa se intinde si se taie fasii care se aseaza in forma de gratii peste umplutura de mac. Se freaca galbenusul cu putina apa si se ung fasiile. Se pune tarta in cuptorul incins si se coace cam 45-50 de minute. Se lasa sa se raceasca si se serveste asa simpla sau cu frisca.


Retete similare