Tarta cu mere

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • Mere      fructe
  • 100 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 300 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 1 ou, 300 g faina, 200 g margarina Unirea. Se amesteca oul, faina si margarina pana ce se omogenizeaza si se topeste margarina. Se da aluatul la frigider timp de 30 de minute.

2. Umplutura: 1,5 kg mere dulci, 2 linguri scortisoara, 100 g zahar. Se curata merele de coaja, se amesteca cu 2 linguri de scortisoara si cu zaharul.

3. Dupa cele 30 de minute, se scoate aluatul de la frigider, pastram foarte putin din el, restul se intinde bine, tava se unge cu unt topit, se intinde aluatul in tava, se pune umplutura si cu restul de aluat se fac dungi deasupra. Se pune la cuptor 30 de minute.


Retete similare