Tarta cu mere

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • scortisoara      condimente
  • Mere      fructe
  • 50 grame      ciocolata
  • 1 pliculet      zahar vanilat
  • 4 linguri      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 400 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se face un aluat fraged din margarina, faina si un ou. Se adauga zahar brun 2 linguri si 1 lingura rasa de scortisoara. Se framanta bine si apoi se da la rece putin, cam 30 minute minum. Daca nu aveti timp deloc puteti face si asa.

2. Intindeti aluatul pe masa de lucru presarata cu faina, folsiti facaletul si obtineti o foaie subtire de cam 1 cm grosime.Se pudreaza tava rotunda cu margini ondulate pentru tarta cu putina faina. Cuptorul trebuie incins din timp.Se intinde foaia de aluat. Deasupra se pune cu lingura amestecul de mere rase pe care eu le-am calit putin in tigaie cu 2 linguri zahar brun,1 plic zahar vanilat si o lingurita de scortisoara. Apoi le-am stropit cu esenta de vanilie. Intindem bine merele rase deasupra foii de aluat.

3. Apoi am facut din restul de aluat o impletitura.Cand o scoatem de la cuptor radem ciocolata deasupra,iar cand s a racit presaram zahar pudra. Pofta buna!


Retete similare