Tarta cu mere

Categorie Prajituri light
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • Mere      fructe
  • 250 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 150 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se topeste margarina. Dupa ce s-a topit , se aduaga merele cu 100g zahar, acestea calindu-se pana ramane numai grosimea. Se ia de pe foc si se pun un pic la racit.

2. Pandispan: cele 4 albusuri se bat cu 150 g zahar; galbenusul se freaca cu 3 linguri apa calduta si cu amoniacul. Se amesteca cu albusul si cu 150 g faina, amestecandu-se usor. Aceasta compozitie se toarna peste merele caldute si se pune la cuptor cca 30 minute, la inceput la foc mare (primele 10 min), iar dupa la foc mai mic.

3. Cand este gata se scoate un platou, merele ramanand deasupra. Cand s-a racit se pudreaza cu zahar.


Retete similare