Tarta cu mere

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • 20 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • Mere      fructe
  • 150 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 1 cana      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca drojdia cu 2 linguri de zahar, se adauga 5o gr de margarina unirea la temperatura camerei ,galbenusul de la un ou, esenta de rom, apa 1 canita si faina. Se laframanta bine aluatul si se lasa un pic la dospit.

2. Se curata merele si se taie felii subtiri. Intr-o tava se pune restul de zahar, si apoi se aseaza merele, si se lasa pe foc mic sa se caramelizeze zaharul cateva minute.

3. Se intinde o foaie subtire din aluatul rezultat si se pune peste mere si deasupra se manjeste cu albusul de ou batut.. Se da la copt circa 25-30 de minute. Se lasa cateva minute in cuptorul stins dupa care se rastoarna pe o farfurie. Se poate servi cu frisca deasupra.


Retete similare