Tarta cu mure

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 65 min

Ingrediente

  • 50 grame      zahar pudra
  • 100 grame      zahar tos
  • 1 buc      oua
  • 50 ml      lapte
  • 250 grame      faina
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Faci aluatul din faina, alune, zahar pudra, margarina si oua. Il framanti, opresti putin, iar restul il intinzi in foaie si o asezi in forma unsa si tapetata. Din aluatul pastrat faci floricele, pe care le coci. Pui o foaie de copt peste aluat si presari bobe de porumb. Coci in cuptor circa 10-15 minute, apoi scoti hartia si lasi aluatul pana se rumeneste.

2. Pui gelatina la inmuiat si o dizolvi. Amesteci frisca cu laptele fierbinte, adaugi gelatina si bati bine. Amesteci smantana cu zaharul, gelatina,frisca si murele. Torni compozitia peste blat si lasi la rece.

3. Deasupra pui floricelele din aluat.


Retete similare