Tarta cu portocale

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 20 min

Ingrediente

  • Portocale      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 200 grame      zahar tos
  • 300 grame      faina
  • 150 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se amesteca faina cu zaharul, sarea praful de copt si margarina pana se omogenizeaza si se pune in forma de copt rotunda, apoi se da la cuptor la foc potrivit, iar la cuptorul electric la 120 grade

2. Intre timp se curata fructele si se desfac felii. Cateva felii le stoarcem si punem sucul intr-un vas mic.

3. Scoatem blatul de la cuptor, il lasam la racit dupa care il ornam cu fructe.Facem gelatina:in sucul de fructe (zeama de portocala) incalzita, adaugam gelatina si mestecam continuu 1-2 min la foc mic. Se lasa sa se racoreasca(nu sa se raceasca) dupa care o turnam peste fructele de pe tarta. Se lasa la rece 2 ore.


Retete similare