Tarta cu prune uscate

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 100 grame      zahar tos
  • 3      oua
  • 500 ml      lapte
  • 250 grame      faina
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Aluat: 250 grame faina, 125 grame margarina, un pahar de apa Crema: 2 galbenusuri, 1 ou intreg, 100 grame zahar, 1/2 litru lapte, un praf de zahar vanilat. Umplutura: 300 grame prune uscate

2. Se pregateste aluatul de tarta si se captuseste o forma de tarta sau de tort. Aluatul se inteapa de cateva ori cu furculita, pentru a se coace uniform. Se lasa la cuptor aproape 20 minute. Cu cateva ore de a pregati tarta, se pun prunele in apa calduta (dupa ce s-au imbibat cu apa, li se scot samburii)

3. Crema se pregateste in felul urmator: -laptele se fierbe impreuna cu zaharul vanilat, dupa ce au dat cateva clocote, se lasa sa se raceasca in cratita acoperita. -se bat cu telul, oul intreg, galbenusurile, zaharul, apoi se toarna aceasta crema peste lapte, amestecand mereu. -se aseaza prunele pe tarta, se acopera cu crema si se mai lasa prajitura in cuptorul incins 15 minute


Retete similare