Tarta cu prune uscate

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp min

Ingrediente

  • 4 rom lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 80 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 200 ml      lapte
  • 180 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Puneti prunele uscate intr-un vas si turnati peste ele apa clocotita. Lasati timp de 12 ore prunele sa se inmoaie. Framantati o coca din faina, sare, zahar si oua si adaugati laptele, romul si margarina topita.

2. Ungeti cu margarina o forma pentru cuptor, tapetati-o cu prune (fara samburi) si turnati aluatul obtinut. Coaceti la foc potrivit.

3. Tarta o serviti rece, presarata cu nuca de cocos si zahar vanilat.


Retete similare