Tarta cu smantana si stafide

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 350 grame      zahar tos
  • 2 buc      oua
  • 10 ml      lapte
  • 300 grame      faina
  • 375 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Coca: 250g faina, 100g zahar, 125g margarina Unirea, 1 ou, un praf sare, 1 plic zahar vanilat, putin lapte. Se framanta o coca cu toate ingredientele de mai sus, fiind reci, omogenizandu-se de la caldura mainilor. Se da la congelator 10'.

2. Crema: 250g margarina Unirea (topita),50g faina, 1plic budinca vanilie, 250 g zahar, 1kg smantana, 1ou, 1plic zahar vanilat, esenta vanilie sau rom cam 10ml si staide. Se amesteca toate intr-un bol.

3. Se scoate coca din congelator si se intinde presarand faina pe planseta.se pune intr-o tava tapetata cu margarina Unirea si faina, apoi se toarna crema in tava. Se da la cuptor la 180 ' cam o ora, cuptorul fiindincalzit in prealabil. Se taie rece.


Retete similare