Tarta cu urda

Categorie Prajituri simple
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 110 min

Ingrediente

  • rom 2 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • Lamai      fructe
  • 50 grame      ciocolata
  • 1 pachet      praf de copt
  • 150 grame      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 300 grame      faina
  • 100 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Din 300 g faina, 3 oua(2 intregi, si un galbenus) frecate cu 100 g zahar, 100 g margarina, se face un aluat fraged. Adaugam la sfarsit un praf de copt, coaja de lamaie, sare.Se da aluatul o ora la rece.

2. 350 g urda se freaca cu 50 g zahar, un ou intreg, 2 lingurite rom si 50 g ciocolata amaruie. Se intinde aluatul scos din frigider intr-o forma tapetata cu faina si margarina. Se toarna urda frecata, se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru cca 25 min.

3. Se pot adauga si stafide si nuci in umplutura cu urda.


Retete similare