Tarta cu zmeura si nuca

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 60 min

Ingrediente

  • 1 ceasca      nuca
  • 1 linguri      ulei
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 2 linguri      zahar tos
  • 500 grame      faina

Mod de preparare

1. Se lucreaza un aluat din ingredientele date. Margarina Unirease va adauga treptat,framantand energic. Aluatul va fi legat, elastic, nu prea moale, sa poata fi modelat usor. Se acopera si se lasa la crescut doar pe jumatate din timpul de crestere. Umplutura se va face din dulceata de zmeura, vanilie, nuci tocate si 2 linguri de margarina Unirea.

2. Se lasa aluatul la crescut, dupa care se imparte in 4 bile din care intindem 4 foi. Se ia o forma rotunda , se unge cu ulei si se aseaza alternad foile cu umplutura.Vom forma apoi o floare din 12 petale. In mijlocul tartei se delimiteaza un cerc, dupa care, pe margini se imparte in 12 parti egale. Cu ambele maini se ia cate doua petale si se rasucesc in directii diferite, formand la final o stea, in mijloc. La final se unge cu margarina Unirea Lichida si se presara seminte de susan si zahar tos. Se mai lasa la crescut dupa care se da la cuptor.

3. Cand e gata se scoate , se mai unge odata cu margarina Unirea, pentru catifelare, luciu si culoare. Se va felia doar dupa ce se va raci.


Retete similare