Tarta fina cu ciocolata

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • 10 ml      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 200 grame      zahar pudra
  • 200 grame      ciocolata
  • 200 grame      cacao
  • 25 grame      zahar vanilat
  • 4 buc      oua
  • 250 ml      lapte
  • 250 grame      faina
  • 200 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Margarina Unirea Original se amesteca bine cu zaharul pudra. Se adauga 4 galbenusi , esenta de vanilie si zaharul vanilinat si un praf de sare apoi se continua amestecarea pana la omogenizare. Toarna peste compozitia de mai sus. Se amesteca cu lingura foarte bine apoi se framanta aluatul cu mana. Iese un aluat ferm dar maleabil. Cand e gata se pune intr-o folie si se da la frigider 20 de minute.

2. Se ia aluatul din frigider si se intinde pe o planseta presarata cu faina, cu sucitorul. Grosimea aluatului intins trebuie sa fie cam 7, 8 mm. Intr-o forma de tarta se pune hartie de copt, apoi se aseaza aluatul in asa fel incat sa fie intins si pe peretele tartei. Se inteapa cu o furculita. Surplusul se taie cu un cutit ascutit si din el se pot face biscuiti pentru cafea). Se intinde aluatul ramas si cu forma se decupeaza biscuitii care se coc la 180 grade). Tava cu aluatul pentru tarta se mai da la rece 10 min apoi se introduce in cuptorul incalzit la 180 grade pentru 18-20 min.

3. Crema: Ciocolata menaj se rupe in bucatele, peste ea se toarna laptele si se pune pe foc mic sa se topeasca. Cand e gata se da deoparte , se raceste putin apoi se adauga un ou si un albus, batute in prealabil. Se amesteca bine apoi se toarna peste tarta si se mai da la cuptor pentru 10 - 12 min. Se taie cand e rece . Se poate servi cu sirop de fructe ( mango, fructe de padure, capsuni). Este o prajitura fina potrivita pentru orice sarbatoare si nu numai.


Retete similare