Tarta ruseasca cu branza

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 90 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 1 pachet      praf de copt
  • 250 grame      zahar tos
  • 9 buc      oua
  • 400 grame      faina
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Intr-un castron se pun toate ingredientele pentru blat si se framanta bine pana se omogenizeaza. Se infasoara in folie si se da 30 min la frigider.

2. Pentru crema se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile se amesteca cu branza, frisca lichida, iaurtul, praful de budinca si coaja de lamaie. Se amesteca pana se incorporeaza toate si apoi se pun ai albusurile batute spuma.

3. Cuptorul se incinge la 180 grade. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt, se intinde o foaie din 2/3 cantitate de aluat si se aseaza in tava. Deasupra se repartizeaza crema. Restul de aluat se rupe bucatele si se pune peste crema. Se coace cca 40 min. Se bate galbenusul cu frisca lichida si se unge prajitura si se mai coace 15 min. Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava dupa care se taie in bucati.


Retete similare