Tarta rustica

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Tarte
Dificultate
Timp 30 min

Ingrediente

  • Mere      fructe
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se topeste margarina si se da deoparte sa se raceasca. Ouale intregi se mixeaza cu zaharul si un strop de sare pana devin crema. Se adauga margarina topita dupa ce s-a racit putin, apoi, treptat, faina amestecata cu praful de copt.

2. Turnam aluatul intr-o forma de tarta (cu diametrul de 28 cm) tapetata cu hartie de copt si o nivelam cu o lingura. Asezam deasupra merele curatate, taiate in doua si apoi fiecare jumatate crestata usor cu cutitul atat pe lungime, cat si pe latimele (din cauza caldurii merele se vor desface frumos) si le afundam un pic in aluat, apoi presaram putin zahar pe ele.

3. Introducem tava in cuptorul preincalzit pentru 40 minute. Tarta o ungem cat e calda cu miere.


Retete similare