Tavalita

Categorie Prajituri de Post
Tip prajitura Torturi
Dificultate
Timp 180 min

Ingrediente

  • 5 lingurite      Esente (de rom, vanilie, lamaie, portocale...)
  • 600 grame      nuca
  • 1 ceasca      ulei
  • 100 grame      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 pliculet      zahar vanilat
  • 2 linguri      zahar tos
  • 250 grame      margarina Unirea pentru creme
  • 400 grame      faina
  • 6 buc      oua

Mod de preparare

1. Albusurile a 6 oua se bat spuma cu 1 cana de zahar; galbenusurile se freaca cu putina sare si 1/2cana de zahar. Apoi se adauga 1/2 cana de ulei, coaja de la o lamaie, vanilie.

2. Se adauga 2 cani de faina si praful de copt stins. Se adauga galbenusurile in albusurile batute spuma cu zaharul. Se tapeaza forma si se coace.

3. Se taie rece blatul obtinut in forma de patrate sau dreptunghiuri, se introduc in sirop si imediat se da prin nuca data prin masina sau nuca de cocos.


Retete similare