Tavalita

Categorie Prajituri rapide
Tip prajitura Alte prajituri
Dificultate
Timp 80 min

Ingrediente

  • 4 linguri      cacao
  • 1 pachet      praf de copt
  • 2 cana      zahar tos
  • 4 buc      oua
  • 2 cana      faina
  • 125 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Se freaca ouale cu zaharul, uleiul si laptele, se adauga apoi faina si praful de copt . La sfarsit se adauga esentele. Se introduce blatul la cuptor, la foc mediu.

2. Pe foc se pun la fiert 20 linguri apa, 20 linguri zahar, o jumatate de pachet de margarina, 4 linguri de cacao. Se dau in clocot de 2-3 ori, si apoi se pune la rece, dupa care se adauga esenta de rom.

3. Cand prajitura este coapta se taie bucati peste care se adauga acest sos de ciocolata rece, fiecare cubulet se da prin nuca de cocos sau nuca dupa preferinta.


Retete similare