Tavalituri

Categorie Prajituri de Sarbatoare
Tip prajitura Prajituri cu creme
Dificultate
Timp 45 min

Ingrediente

  • Lamai      fructe
  • 250 grame      margarina Unirea Original

Mod de preparare

1. Blat: 500g faina, 150g zahar, 1 pachet margarina unirea, 1 ou, 1 lingura amoniac stins in zeama de lamaie, lapte cat cuprinde pentru o foaie intinsa cu facaletul. Crema: 150g zahar, 1 pachet margarina unirea, 3 linguri cacao, 8 linguri lapte, 1 pachet zahar vanilat, 3 pahare mici cu apa, putina esenta de rom,dupa gust.

2. Pentru blat: se freaca faina cu pachetul de margarina unirea si zaharul, se adauga oul si amoniacul stins in zeama de lamaie si apoi se pune lapte cat cuprinde pentru a putea sa se intinda o foaie cu facaletul. Se coace sa fie rozie si se taie inbucati cat este calduta inca. Pentru crema: Se topeste pachetul de margarina unirea, se adauga laptele, zaharul, apa si cele 3 linguri de cacao si se fierbe cam 5 minute pana se leaga, dupa care se pune esenta de rom dupa gust si se lasa sa se raceasca putin.

3. Se iau bucatile de blat si se "tavalesc" prin aceasta crema pe toate partile, dupa care se dau prin nuca macinata sau prin nuca de cocos dupa preferinte.


Retete similare